Creatie websiteOpen-source oplossing?

Open-source-oplossingen?

Open-source is ontstaan uit een eenvoudig principe: de informatica moet zich aanpassen aan de behoefte van een onderneming en niet omgekeerd.

Wat is het gevolg? Er zijn massa's sourcecodes op internet die een zo groot mogelijke openheid mogelijk maken. Er is een gemeenschap van open-source-ontwikkelaars gegroeid. Deze webdevelopers wisselen continu informatie, coderegels, plug-ins en tips uit.

Die grote hoeveelheid informatie leidt tot vrijheid, creativiteit en productiviteit voor de webdevelopers, die niet langer gebonden zijn aan merkgebonden software.

Ondernemingen die snel hun websites willen ontwikkelen tegen de laagste prijs en zonder zich te binden één taal, één techniek en één leverancier, kiezen dus voor open-source.

De voordelen van open source

Beperking van de financiële risico's
Geen kosten voor de licentie, geen updates. De licenties zijn gratis en het investeringsrisico voor de aankoop van software, doorgaans goed voor 20% van het budget, verdwijnt.

Beperking van het projectrisico
100% van de investering gaat naar de diensten (personalisering, opleiding, support). De kansen op succes zijn dus optimaal.

Flexibiliteit
Dankzij de vrije toegang tot de codes kan de applicatie onbeperkt worden aangepast aan de activiteiten van de onderneming en zijn de uiteindelijke oplossingen optimaal afgestemd op de behoeften.

Snel innoveren
De R&D-cultuur van de makers van vrije software en het samenwerkingsmodel dat ze toepassen, maakt een snelle en betrouwbare ontwikkeling van de open-source-software mogelijk.

Naleving van de normen
De open-source-oplossingen zijn gebaseerd op onderdelen die onderling uitwisselbaar zijn.

Reële onafhankelijkheid
De klanten kunnen zelf bepalen in hoeverre hun informaticasysteem moet worden aangepast. Ze zijn niet afhankelijk van een producent of leverancier en ook niet verplicht om over te schakelen op een nieuwe versie.

De garantie van duurzaamheid
Of een softwaretoepassing blijft bestaan, wordt bij open-source bepaald door het belang dat de gemeenschap eraan hecht en niet door de economische wetten.

Betrouwbaarheid
Vrij gebruik van software brengt transparantie met zich mee; de applicaties worden veel sneller volwassen dan bij merkgebonden programma's.

 

Online & Print Publishing

iFlow is een exclusieve applicatie om uw tijdschriften, kranten en catalogi op zowel het web als op papier te publiceren.

onze partners

 
advitamstudiopress

Advitam Pharma : gespecialiseerd in wetenschappelijke communicatie

StudioPress : uitvoering van uw gedrukte campagnes